توصيه ميشود روزانه بيشتر از ۴۰۰ ميلي گرم كافئين كه معادل ۴ يا ۵ فنجان قهوه در روز است مصرف نكنيد.
بسياري از مواد غذايي حاوي تركيبات سالمي همچون چربيهاي امگا-۳ است كه به مقابله با زوال عقل كمك ميكنند. برخي از آنها هم ممكن است آنتي اكسيدان زيادي داشته باشد كه باعث جريان پيدا كردن اكسيژن و خون به سمت مغز و در عين حال، كاهش التهاب شود. در ادامه با مطلب مواد غذايي براي تقويت حافظه همراه مجله دلتا باشيد.
مواد غذايي براي تقويت حافظه
- ميوههاي مانند توت
اين ميوهها به دليل وجود رنگدانههاي ضد اكسايشي ميتوانند التهاب را كاهش دهد، از سلولهاي مغزي محافظت كنند و به برقراري ارتباط ميان اين سلولها كمك كنند، امري كه خطر بروز بيماريهاي تخريبگر اعصاب همچون زوال عقل را كاهش ميدهد.
طبق تحقيقات بلوبري بيشترين خاصيت را دارد.
- آجيل
انواع آجيل سرشار از ويتامين E است كه از مغز در برابر تنش اكسيداتيو محافظت ميكند. گردو به طور خاص براي حافظه، اضطراب و يادگيري مفيد است. اين ماده غذايي داراي مقادير زيادي اسيد چرب گياهي با خاصيت ضد التهابي است.
- ماهيهاي چرب
۶۰ درصد مغز انسان از چربي تشكيل شده به همين دليل براي داشتن يك عملكرد مناسب به مقادير زيادي چربيهاي سالم نياز دارد.
ماهيهايي مانند سالمون و خال مخالي حاوي نوعي اسيد چرب امگا-۳ است كه در مقايسه با اسيدهايي از منابع گياهي، بهتر جذب مغز ميشود.
- تخم مرغ
تخم مرغ سرشار از يك ماده مغذي ضروري به نام كولين است كه عصبها و مغز به آن نياز دارد. كولين در بدن تبديل به يك انتقال دهنده عصبي ميشود كه نقش مهمي در عملكرد مغز از جمله حافظه و تمركز ايفا ميكند. بيشترين كولين تخم مرغ در زرده آن است.
- سبزيجات برگ دار
سبزيجات برگ دار حاوي مقادير زيادي مواد مغذي مثل فولات، لوتئين و ويتامين E بوده كه جلوي افت شناختي مغز را ميگيرد.
برخي سبزيجات برگ دار عبارتند از: اسفناج، كلم كيل و كلم برگ.
- قهوه
كافئين موجود در قهوه به بهبود تمركز و خلق و خو، افزايش انرژي و پيشگيري از افت شناختي كمك ميكند.
براي برخورداري از فوايد قهوه بهتر است خامه، شير يا شكر زيادي به آن اضافه نكنيد چون باعث بالا رفتن كالري و قند قهوه ميشود، امري كه موجب افزايش التهاب ميشود.
- چاي سبز
چاي سبز اضطراب را كاهش ميدهد و حافظه و تمركز را بهبود ميبخشد.
بخشي از خواص چاي سبز از كافئين موجود در آن نشات ميگيرد اما اين نوشيدني حاوي يك ماده شيميايي گياهي به نام ال-تيانين هم هست كه آرامش بخش است و تنش را كاهش ميدهد.
- پرتقال
ويتامين C موجود در پرتقال و ديگر ميوهها و سبزيجات مانند فلفل دلمهاي، توت فرنگي، كلم بروكسل و كلم بروكلي در بهبود خلق و خو و حافظه مؤثر است.
- زردچوبه
كوركومين، مادهاي كه اين ادويه رنگ طلايي خود را از آن ميگيرد، به مقابله با بيماري آلزايمر كمك ميكند.
- شكلات تلخ
مصرف شكلات تلخ به بهبود حافظه، گردش خون در مغز و سطح اكسيژن در بدن كمك ميكند. شكلات تلخ در بهبود افسردگي، اضطراب و ايجاد آرامش هم موثر است.
پيشنهاد مطالعه: مطلب «توصيه تغذيهاي براي سلامت زنان» ، مجله سلامتي را دنبال كنيد.
همچنين بخوانيد:
رژيمي براي مبتلايان كم كاري تيروئيد!
كمبود چه ويتامينهايي باعث بيخوابي ميشود؟
با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد