بهترين مواد غذايي براي تقويت حافظه و تمركز

۱۳ بازديد

توصيه مي‌شود روزانه بيشتر از ۴۰۰ ميلي گرم كافئين كه معادل ۴ يا ۵ فنجان قهوه در روز است مصرف نكنيد.

مواد غذايي براي تقويت حافظه

بسياري از مواد غذايي حاوي تركيبات سالمي همچون چربي‌هاي امگا-۳ است كه به مقابله با زوال عقل كمك مي‌كنند. برخي از آن‌ها هم ممكن است آنتي اكسيدان زيادي داشته باشد كه باعث جريان پيدا كردن اكسيژن و خون به سمت مغز و در عين حال، كاهش التهاب شود. در ادامه با مطلب مواد غذايي براي تقويت حافظه همراه مجله دلتا باشيد.

مواد غذايي براي تقويت حافظه

  • ميوه‌هاي مانند توت

اين ميوه‌ها به دليل وجود رنگدانه‌هاي ضد اكسايشي مي‌توانند التهاب را كاهش دهد، از سلول‌هاي مغزي محافظت كنند و به برقراري ارتباط ميان اين سلول‌ها كمك كنند، امري كه خطر بروز بيماري‌هاي تخريب‌گر اعصاب همچون زوال عقل را كاهش مي‌دهد.
طبق تحقيقات بلوبري بيشترين خاصيت را دارد.

  • آجيل

انواع آجيل سرشار از ويتامين E است كه از مغز در برابر تنش اكسيداتيو محافظت مي‌كند. گردو به طور خاص براي حافظه، اضطراب و يادگيري مفيد است. اين ماده غذايي داراي مقادير زيادي اسيد چرب گياهي با خاصيت ضد التهابي است.

  • ماهي‌هاي چرب

۶۰ درصد مغز انسان از چربي تشكيل شده به همين دليل براي داشتن يك عملكرد مناسب به مقادير زيادي چربي‌هاي سالم نياز دارد.
ماهي‌هايي مانند سالمون و خال مخالي حاوي نوعي اسيد چرب امگا-۳ است كه در مقايسه با اسيدهايي از منابع گياهي، بهتر جذب مغز مي‌شود.

  • تخم مرغ

تخم مرغ سرشار از يك ماده مغذي ضروري به نام كولين است كه عصب‌ها و مغز به آن نياز دار‌د. كولين در بدن تبديل به يك انتقال دهنده عصبي مي‌شود كه نقش مهمي در عملكرد مغز از جمله حافظه و تمركز ايفا مي‌كند. بيشترين كولين تخم مرغ در زرده آن است.

  • سبزيجات برگ دار

سبزيجات برگ دار حاوي مقادير زيادي مواد مغذي مثل فولات، لوتئين و ويتامين E بوده كه جلوي افت شناختي مغز را مي‌گيرد.
برخي سبزيجات برگ دار عبارتند از: اسفناج، كلم كيل و كلم برگ.

مواد غذايي براي تقويت حافظه سبزيجات

  • قهوه

كافئين موجود در قهوه به بهبود تمركز و خلق و خو، افزايش انرژي و پيشگيري از افت شناختي كمك مي‌كند.
براي برخورداري از فوايد قهوه بهتر است خامه، شير يا شكر زيادي به آن اضافه نكنيد چون باعث بالا رفتن كالري و قند قهوه مي‌شود، امري كه موجب افزايش التهاب مي‌شود.

  • چاي سبز

چاي سبز اضطراب را كاهش مي‌دهد و حافظه و تمركز را بهبود مي‌بخشد.
بخشي از خواص چاي سبز از كافئين موجود در آن نشات مي‌گيرد اما اين نوشيدني حاوي يك ماده شيميايي گياهي به نام ال-تيانين هم هست كه آرامش بخش است و تنش را كاهش مي‌دهد.

  • پرتقال

ويتامين C موجود در پرتقال و ديگر ميوه‌ها و سبزيجات مانند فلفل دلمه‌اي، توت فرنگي، كلم بروكسل و كلم بروكلي در بهبود خلق و خو و حافظه مؤثر است.

  • زردچوبه

كوركومين، ماده‌اي كه اين ادويه رنگ طلايي خود را از آن مي‌گيرد، به مقابله با بيماري آلزايمر كمك مي‌كند.

  • شكلات تلخ

مصرف شكلات تلخ به بهبود حافظه، گردش خون در مغز و سطح اكسيژن در بدن كمك مي‌كند. شكلات تلخ در بهبود افسردگي، اضطراب و ايجاد آرامش هم موثر است.

پيشنهاد مطالعه: مطلب «توصيه تغذيه‌اي براي ‌سلامت زنان» ، مجله سلامتي را دنبال كنيد.

همچنين بخوانيد:

فوايد گردو، پادشاه مغزها

رژيمي براي مبتلايان كم كاري تيروئيد!

شايع‌ترين علائم كمبود كلسيم

كمبود چه ويتامين‌‌هايي باعث بي‌خوابي مي‌شود؟

 

با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.