ميوهها يكي از بهترين منابع براي تامين نيازهاي اساسي بدن است و متخصصان تغذيه همواره تاكيد خاصي بر مصرف آنها دارند.

آيا ميدانيد زيادهروي در مصرف برخي از ميوهها ميتواند مرگآور باشد؟ براي آشنايي با سمي ترين ميوه ها در جهان با ما در مجله دلتا همراه باشيد.
برخي از سميترين ميوهها در جهان
۱- هسته زردآلو
زردآلو يكي از مغذيترين و دلپذيرترين ميوههاست كه انسانها مورد استفاده قرار ميدهند. هسته زردآلو ميتواند باعث درمان سرطان شود و به دليل دارا بودن سطح بالايي از ويتامين B ميتواند سيستم ايمني بدن را تقويت كند.
بسياري از ما زماني كه زردآلو را ميخوريم، علاقهمند به شكستن هسته آن و استفاده از مغز اين ميوه هستيم. شايد خوردن چند هسته زردآلو دلپذير به نظر برسد، اما بايد بدانيد هسته زردآلو حاوي سيانور است و زيادهروي در مصرف آن ميتواند خطر مرگ را در پي داشته باشد.
۲- آكي
يكي ديگر از سميترين ميوهها آكي است.آكي يك مدل سيب است كه به عنوان ميوه ملي كشور جامائيكا شناخته ميشود و بطور گسترده در غرب آفريقا ميرويد. اگرچه مردم جامائيكا بطور روزانه از اين سيب در رژيم غذايي خود بهره ميبرند، اما استفاده نامناسب از آن ميتواند بسيار خطرناك باشد.
ميوه نرسيده آكي ميتواند باعث حال تهوع و استفراغ شود و كما و مرگ فرد را در پي داشته باشد. اين ميوه حاوي هيپوگليسيرين است كه براي انسانها سمي است.
آكي رسيده، قرمز رنگ بوده و دهانش باز است. گرچه تمام سيبها هستههاي سمي دارند و بايد از خوردن آنها اجتناب كرد، اما هسته ميوه آكي بسيار سميتر از مدلهاي ديگر سيب است.
۳- آقطي سياه
آقطي سياه كه در ايران به انگور كولي نيز مشهور است كاربردهاي متعددي از جمله براي درست كردن مربا و ژله دارد. همچنين از اين ميوه براي تهيه دمنوش نيز استفاده ميشود. با اين حال، آقطي سياه حاوي ماده سمي به نام گليكوسيد است و ميتواند به سيانور تبديل شود. اين ماده به وفور در برگها، شاخهها و دانههاي اين گياه وجود دارد.
در صورتي كه فرد اقدام به زيادهروي در مصرف آقطي سياه به صورت خوراكي كند، دچار درد و رنج ميشود. از رايجترين علائم مسموميت با اين ميوه ميتوان به موارد ذيل اشاره كرد:
۱- اسهال
۲- حالت تهوع
۳- استفراغ
۴- در موارد شديد كما
پيشنهاد مطالعه: مطلب چرا گاهي در خواب حرف ميزنيم؟ را بخوانيد.