افزودني هاي ترسناك كه ما را به مرگ نزديك مي كنند

۸ بازديد

افزودني‌ها كاربردهاي مختلفي همچون نگهدارنده، طعم دهنده، تركيب شونده، بافت دهنده و رنگ دهنده در مواد غذايي را دارند. اما آيا ما از منبع و ضرر‌هاي اين مواد خبر داريم؟

افزودني‌ ترسناك

 ما در جامعه‌اي زندگي مي‌كنيم كه از مواد مخدر چيز‌هايي به مراتب بدتر و در دسترس‌تر هستند كه ما را تهديد مي‌كنند. در اين ميان مواد بي‌شماري هستند كه روزانه آن‌ها را مي‌خوريم ولي از مضرات آن‌ها خبر نداريم. بطور مثال در خوراكي‌هاي خوشمزه فست‌فود چندين افزودني‌ وجود دارد كه اگر درباره آن‌ها بدانيم ممكن است كمي بيش از قبل به فكر معده‌ خودمان بيفتيم. با مجله دلتا همراه باشيد تا در رابطه با چند افزودني‌ ترسناك بيشتر بدانيد.

دي اكسيد گوگرد

از اين افزودني‌ ترسناك براي جلوگيري از قهوه‌اي شدن مواد يا بعنوان يك نوع عامل سفيد كننده استفاده مي‌شود. دي اكسيد گوگرد (از قطران زغال‌سنگ) را مي‌توان در ميوه‌ها و سبزيجات و همچنين به عنوان ماده افزودني در نوشيدني‌ها يافت. با اين‌حال، اين ماده نگهدارنده، ويتامين B۱ و B۱۲ را از بين مي‌برد و باعث مرگ‌ومير افراد مبتلا به حساسيت‌هاي مزمن مي‌شود. اين افزودني‌ شيميايي بي‌ارزش، براي كارخانجات و شركت‌ها ارزش زيادي دارد و باعث كاهش هزينه آن‌ها در توليد مي‌شود.

 نيترات‌ها

از اين افزودني‌ به عنوان نگهدارنده گوشت و پنير و كمك به طعم و رنگ آن‌ها استفاده مي‌شود. برخي از عوارض جانبي كه در اثر مصرف نيترات‌ها براي افراد مختلف بوجود مي‌آيد، عبارتند از: سردرد، برافروختگي چهره و مشكلات خوني.

سلولز

اين ماده از گياهان مي‌آيد و واقعا براي شما خوب است. اما به عنوان يك نوع جايگزين با فيبر بالا، با چربي كم به آرد و روغن در غذا‌هاي حجيم اضافه مي‌شود و اين يك فاجعه شيميايي است. همچنين در موادي مانند سس سالاد، شربت توت فرنگي، كلوچه و پنير استفاده مي‌شود. منبع اين ماده خمير، چوب فرآوري شده‌ است. اما نه سلولزي كه از درختان به دست مي‌آيد، سلولزي كه به شكل پودر با جوشاندن پالپ در مواد شيميايي و يا با روش‌هاي خاصي، با اضافه كردن آن به اسيد به دست آمده باشد.

معروف‌ترين افزودني‌ها

 دي اكسيد سيليكون

 اين ماده به عنوان شن و ماسه شناخته‌ شده‌‌ و استفاده اوليه آن براي ساخت شيشه و سيمان است. آن را نيز به عنوان يك عامل ضد شكل‌پذير در فلفل قرمز استفاده مي‌كنند. شايد باورش سخت باشد كه براي جلوگيري از چسبيدن گوشت‌هاي فرآوري شده به يكديگر از شن و ماسه استفاده مي‌شود. اين افزودني‌ ظاهرا مضر نيست، اما مطمئنا خوراكي هم نيست.

كارمينيك اسيد

شما ممكن است نام اين افزودني را در صنعت رنگ‌آميزي مواد غذايي شنيده باشيد. اين ماده تقريبا در همه چيز از نوشابه گرفته تا دسر مربا و ژلاتين وجود دارد. اما اين قرمز دانه، منبع چندان جالبي ندارد. منبع يك حشره است. اين رنگ زيبا از حشرات خشك خرد شده گرفته شده‌ است. همچنين در خانواده همين حشره سوسك‌هايي وجود دارد كه در صنعت «لعاب شيريني پزي» به عنوان لاك يا جلا دهنده استفاده مي‌شود.

چرا فست فود مضر است

 آل سيستئين

اين افزودني‌ ترسناك يك اسيد آمينه است كه كمك مي‌كند تا قابليت انعطاف پذيري خمير، بهتر شود. منبع رايج بدست آوردن اين ماده، موي انسان و پر اردك است. فست فود‌ها حدود ۸۰٪ اين ماده را از پر‌هاي اردك به دست مي‌آوردند. اما اين هميشه صدق نمي‌كند. شايد بشود آن را به عنوان يك نوع شبه آدم‌خواري به حساب آورد.

لجن صورتي

اين ماده به افزودني‌ سريع در صنايع  غذايي معروف استدرحالي‌كه قانوني وجود دارد كه استفاده از اين ماده را ممنوع كرده استاما مك دونالد توانسته است اجازه استفاده از اين افزودني‌ ترسناك را براي افزودن به گوشت گاو خود بگيردآن‌چه نگران كننده است اين است كه اين لجن صورتي با هيدروكسيد آمونيوم استفاده شده‌ است كه براي كشتن هر گونه باكتري در اسپري‌ها وجود داردهمچنين از آن بعنوان پاك‌كننده‌، كود و حتي بمب خانگي استفاده مي‌شود.

افزودني‌هاي مضر

پيشنهاد مطالعه: مطلب آدامس جويدن ممنوع! را بخوانيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.