اسفناج عموماً به عنوان "سوپر خوراكي" در نظر گرفته ميشود و به عنوان يكي از سالمترين و راحتترين غذاها براي انسان مورد استفاده قرار ميگيرد. اسفناج را بايد يك سبزي همه فنحريف ناميد.

اسفناج يكي از مواد غذايي مفيد و مغذي براي افزودن به رژيم غذايي محسوب ميشود. اين سبزيهاي برگدار در تمام طول سال رشد ميكنند و سرشار از ويتامينها و مواد معدني هستند. در ادامه اين مطلب از مجله دلتا به معرفي برخي از فوايد اسفناج ، اين سبزي خوشطعم ميپردازيم.
فوايد اسفناج براي سلامتي
اگرچه اسفناج در گروه مهيجترين غذاها قرار ندارد، اما فوايد اسفناج براي سلامتي بسيار زياد است. از ميان اين فوايد، ۶ مورد از مهمترين آنها را برميشماريم.
كاهش فشار خون
اسفناج سرشار از چندين ماده معدني مورد نياز بدن از جمله پتاسيم است. مصرف غذاهاي حاوي پتاسيم به كاهش فشار خون كمك ميكند.
چشمان سالم
اسفناج منبع بسيار خوبي از لوتئين است. لوتئين آنتي اكسيداني است كه در محافظت چشم در برابر بيماريهاي چشمي مرتبط با افزايش سن و همينطور آب مرواريد موثر است.
بهبود تواناييهاي شناختي
مطالعات نشان ميدهد لوتئين موجود در اسفناج، به حفظ تواناييهاي شناختي مانند تسلط كلامي، حافظه و توانايي استدلال كمك ميكند.
استخوانهاي سالم
اسفناج حاوي ويتامين K بوده كه براي سلامت و رشد استخوانها ضروري محسوب ميشود. خوردن يك فنجان اسفناج ميزان توصيه شده روزانه ويتامين K مورد نياز بدن را برآورده ميكند.
پوست سالم
ويتامين A موجود در اسفناج توسط بدن براي رشد بافتها از جمله بزرگترين اندام بدن يعني پوست استفاده ميشود. ويتامين A نه تنها از سيستم ايمني پوست پشتيباني ميكند، بلكه با كمك به مرطوب ماندن پوست باعث كاهش چين و چروك ميشود.
خون سالم
يكي از مهمترين خواص اسفناج، داشتن آهن فراوان است كه به بدن در ساختن هموگلوبين كمك ميكند. هموگلوبين براي انتقال اكسيژن از ريهها به بقيه بدن نياز است.
مواردي كه بايد مراقب آنها باشيد
- اسفناج سرشار از فيبر است و مصرف زياد آن ميتواند منجر به نفخ، گرفتگي و درد شكم شود.
- افرادي كه در معرض ابتلا به سنگ كليه هستند به دليل وجود اگزالات در اسفناج، براي مصرف اين ماده غذايي حتما با پزشك مشورت كنند.
پيشنهاد مطالعه: مطلب خواص شگفت انگيز جوشانده پوست سيب را بخوانيد.