یکشنبه ۰۸ فروردین ۰۰ ۱۱:۱۰ ۱۱ بازديد
سه گروه باكتريها، كپكها و قارچها باعث فساد مواد غذايي ميشوند كه در شكل ظاهري، طعم و مزه غذاها تاثير گذاشته و باعث فساد آنها خواهد شد.
نحوه نگهداري مواد غذايي در سلامت آنها بسيار تاثيرگذار است. در اين نوشتار نكات بسيار ساده و در عين حال، كاربردي را در مورد جلوگيري از فاسد شدن مواد غذايي عنوان ميكنيم. همراه ما در مجله دلتا باشيد.
روشهاي موثر در جلوگيري از فاسد شدن مواد غذايي
- غذاي خود را گرم نگه داريد. گرماي زياد ميكروبها را ميكشد و غذا را سالم نگه ميدارد. اگر غذاي پخته شده را ميخواهيد دوباره سرو كنيد، حتماً آن را گرم نگه داريد.
- اگر نميخواهيد غذاي خود را فعلاً مصرف كنيد، آن را سرد نگه داريد. در انتقال مواد غذايي به داخل فريزر نيز به ظرف مورد استفاده و اندازه آن توجه كنيد.
- هميشه در يخچال، دو بخش متفاوت را به غذاهاي خام و غذاهاي پخته اختصاص دهيد و از قرار دادن اين دو نوع غذا در كنار هم بپرهيزيد. اين كار مانع از فساد غذاي پخته شده ميشود.
- هرگز سبزيها را كنار انواع گوشتها قرار ندهيد. گاهي ممكن است آلودگيها و باكتريهاي موجود در سبزي موجب فاسد شدن گوشت شود.
- هميشه براي خرد كردن سبزي و گوشت از دو تخته متفاوت استفاده كنيد؛ به اين ترتيب مانع از انتقال باكتري از گوشت به سبزي و بالعكس ميشويد.
- هميشه گوشت قرمز، مرغ و ماهي را درون كيسه پلاستيكي يا درون يك بشقاب قرار دهيد تا آب آن روي مواد غذايي ديگر نريزد و موجب فساد و آلودگي خوراكيها نشود.
- هنگام بستهبندي كردن مواد غذايي حتماً دستهايتان را بشوييد. آلوده بودن دستها موجب انتقال ميكروبها و در نتيجه سبب فاسد شدن مواد غذايي ميشود.
- بهترين روش براي آب كردن يخ انواع گوشتها آن است كه گوشت را از فريزر خارج كرده و اجازه دهيد چند ساعت درون يخچال بماند تا به مرور يخ آن آب شود.
پيشنهاد مطالعه: مطلب توصيه تغذيهاي براي سلامت زنان را در مجله دلتا بخوانيد.
با مجله دانستني دلتا همراه باشيد